30.8.2024

Kamuxista Secto Automotiven kumppani, myös Secton vaihtoautoliiketoiminta Kamuxille

Käytettyihin autoihin sekä niihin liittyviin palveluihin erikoistunut monikanavaisesti toimiva Kamux ja Secto Automotive ovat tänään sopineet pitkäaikaisesta yhteistyöstä koskien Secto Automotivelle palautuvia leasingautoja ja Kamuxin yritysasiakkaille tarjottavia palveluja. Kamux toimii jatkossa Secto Automotiven kumppanina palautuville leasingautoille ja myy Sectolle vuosittain leasingistä palautuvat n. 3 500 autoa asiakkailleen. Lisäksi Secto Automotive toimii jatkossa Kamuxin yritysasiakkaiden leasingkumppanina vähän käytettyjen henkilö- ja pakettiautojen osalta. Yhtiöt ovat myös sopineet liikkeenluovutuksesta, jossa Secto Automotiven kaksi vaihtoautoliikettä henkilöstöineen siirtyy Kamuxille. Järjestelyn toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää.


Secto Automotive on vuonna 2007 perustettu, suomalaisessa omistuksessa oleva yrittäjävetoinen B2B-autoleasingtoimija, joka on vähäpäästöisen autoilun edelläkävijä Suomessa. Secto Automotiven vaihtoautoliiketoiminnan liikevaihto vuonna 2023 oli n. 78 milj. euroa ja sen palveluksessa on 14 henkilöä, jotka siirtyvät Kamuxin palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Kamuxille siirtyvät Secto Automotiven vaihtoautomyymälät sijaitsevat Espoon Friisilässä ja Vantaan Petikossa. Siirtyvä liiketoiminta liitetään osaksi Kamux Suomi Oy:tä.


Kamux Oyj:n toimitusjohtaja Tapio Pajuharju: ”Autojen keskitetty ostaminen isommissa erissä on tärkeä osa strategiamme ytimessä olevaa operatiivisen toiminnan tehostamista, ja näkyvyys palautuvaan autokantaan parantaa ennustettavuutta. Secto Automotiven kanssa solmittu yhteistyösopimus on erinomainen esimerkki niistä konkreettisista toimenpiteistä, jotka vievät meitä kohti pitkän aikavälin tavoitteitamme.”


Kamux Suomi Oy:n toimitusjohtaja Jani Koivu: ”Toivotan Secton vaihtoautomyyjät lämpimästi tervetulleeksi Kamuxille – kaksi lisämyymälää ja osaava henkilöstö vahvistavat asemaamme pääkaupunkiseudulla entisestään. Nyt solmitun sopimuksen myötä saamme valikoimiimme vuosittain noin 3 500 tuoretta ja säännöllisesti huollettua vaihtoautoa, ja pystymme tarjoamaan asiakkaillemme entistä kattavamman valikoiman suomalaisia kiinnostavia ja Suomen oloihin varusteltuja vähäpäästöisiä autoja. Myös nyt starttaava leasingyhteistyö on todella hieno lisä palvelutarjontaamme ja uskon sen kiinnostavan monia yritysasiakkaitamme.”


Secto Automotiven hallituksen puheenjohtaja Matias Henkola: ”Päivitetyn strategiamme mukaisesti keskitymme jatkossa palvelemaan niin pieniä kuin suuriakin yritysasiakkaita. Luovuimme yksityisleasingpalvelusta vuosi sitten ja nyt olemme solmineet palautuvien leasingautojen uudelleensijoitusta koskevan strategisen kumppanuuden käytettyjen autojen markkinajohtajan ja edelläkävijän Kamuxin kanssa. Nykyisellä strategiakaudella tavoitteenamme on kasvaa Suomen markkinajohtajaksi yritysautojen ulkoistuspalveluissa. Olemme nyt kolmanneksi suurin ja kasvatamme jatkuvasti markkinaosuuttamme.”



Lisätietoja:
Tapio Pajuharju, toimitusjohtaja, Kamux Oyj, puh. 050 577 4200
Jani Koivu, toimitusjohtaja, Kamux Suomi, puh. 020 769 4285
Katariina Hietaranta, viestintäjohtaja, puh. 050 557 6765


Viimeisimmät