6.9.2024

Autoilija havaitsee heijastimella varustetun ainakin 4 kertaa kauempaa – Kamux lahjoittaa eskarilaisille 10 000 heijastinliiviä

Säbäkipinän järjestämää suosittua Eskariviikkoa vietetään 23.–27. syyskuuta 2024 liikenneturvallisuuden teemalla. Kamux toimii Suomen Salibandyliiton yhteistyökumppanina ja lahjoittaa tämän myötä eskarilaisten käyttöön 10 000 heijastinliiviä.


Suomen Salibandyliiton alaisuudessa toimivan Säbäkipinän Hippo Eskariviikon tarkoituksena on motivoida lajin pariin sekä kannustaa yleisesti liikkumiseen. Liikenneturvallisuus on syksyn teemana Eskariviikolla.


Kamux toimii Suomen Salibandyliiton yhteistyökumppanina jo kolmatta vuotta peräkkäin, ja lahjoittaa eskarilaisten käyttöön 10 000 heijastinliiviä turvaamaan pienten tienkäyttäjien kulkua.



Kamux Suomen toimitusjohtaja Jani Koivu korostaa yhteistyön tärkeyttä turvallisen liikenteen takaamisen näkökulmasta:


”Turvallinen liikenne on meille Kamuxilla sydämen asia.”


”On hienoa, että saamme yhdessä Salibandyliiton kanssa olla turvaamassa pienten eskarilaisten kulkemista heijastinliivien avulla. Huomioväriset liivit auttavat autoilijoita huomaamaan pienet jalankulkijat niin päiväsaikaan kuin myös pimeällä. Etenkään Suomen oloissa heijastimien merkitystä ei voi liikaa korostaa”, sanoo Koivu.




Tiesitkö tämän:


Ilman heijastinta liikkuvan jalankulkijan voi havaita auton lähivaloilla vasta noin 50 metrin etäisyydeltä.


Heijastimella varustettu jalankulkija voi näkyä kaukovalot päällä ajavalle autoilijalle jopa yli puolen kilometrin päästä, ja lähivaloillakin yli 300 metrin etäisyydeltä.


Puolestaan ilman heijastinta, autoilija voi havaita jalankulkijan kaukovaloilla noin 150 metrin päästä ja lähivaloilla vasta noin 50 metrin etäisyydeltä.


Sääolosuhteet saattavat heikentää näkyvyyttä entisestään. Tällöin reagointiaika on varsin vähäinen.




Lähestyvän Hippo Eskariviikon aikana vietetään myös Kamux-keskiviikkoa, jolloin eskarilaiset pääsevät puuhastelemaan autoaiheisten puuhatehtävien parissa. Viikolle osallistuminen ja materiaalit ovat maksuttomia.


Lue lisää Salibandyliiton verkkosivuilta.



Viimeisimmät